marți, 26 aprilie 2016

Ti se inchide laptop-ul singur? Oare de ce?!

In ultimul timp aud din ce in ce mai multe persoane plangandu-se de faptul ca laptopul se inchide singur, dintr-o data in timp ce lucreaza ca de obicei.

In 90% din cazuri, acest lucru se intampla din cauza prafului acumulat la cooler-ul (ventilatorul) procesorului, fapt care u mai permite racirea suficienta atat a procesorului cat si a celorlalte componente ale laptop-ului.

In caz ca nu stiai, absolut toate componentele din carcasa laptop-ului genereaza caldura in timpul functionarii.
Daca ventilatorul nu mai face fata sau nu mai poate scoate afara toata caldura in exces generata de catre componente, gratie sistemelor de protectie a laptop-ului, acesta se opreste din functionare pentru a evita supraincalzirea si stricarea componentelor.

Ce este de facut in acest caz?
Sunt doua variante:
- desfacerea si curatarea laptop-ului de praful acumulat in exces
- inlocuirea cooler-ului cu unul nou.

Cu toate ca putin mai costisitoare, a doua varianta, cu inlocuirea cooler-ului este de preferat, in cazul simplei curatari a ventilatorului problema va reveni destul de repede (1-2 luni)

Oricare dintre variante este aleasa, operatiunea trebuie efectuata la un service specializat, deoarece crede-ma pe cuvant, este destul de dificil sa desfaci si refaci un laptop.
Chiar daca reusesti sa il desfaci fara sa strici nimic, te vei trezi cu o multime de surubele si componente de diferite dimensiuni, pe care nu vei mai stii de unde le-ai scos si in final tot la service vei ajunge cu toate intr-o punga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu